You Are Here: Home » Format Farmaceutike

BETABLLOKUES Medikamentet

BETABLLOKUES Medikamentet Grup i medikamenteve, që njihen edhe si bllokues betaadrenergjikë, që përdoren për mjekimin e hipertensionit, anginës pektorale dhe aritmive të zemrës. Betabllokuesit bllokojnë efektet e sistemit nervor simpatik, në të cilin lirohet adrenalina dhe noradrenalina. Në këtë grup bëjnë pjesë: atenololi, metoprololi, acebutololi, bisoprololi, labetaloli, propranololi etj. ...

Read more

BENZILPENICILIN

BENZILPENICILIN Medikament betalaktamik i grupit të pecilinave. Përdoret në rrugë parenterale. Përdoret për mjekimin e infeksionve faringeale, otit media, endokardit streptokokal, meningjit, pneumoni. ...

Read more

BECLOMETASONE

BECLOMETASONE Medikament i grupit të kortikosteroideve, që administrohet si inhalues dhe përdoret për mjekimin e astmës bronkiale, si dhe për mjekimin e sëmundjeve inflamatore të lëkurës. ...

Read more

B-COMPLEX

B-COMPLEX Kompleks vitaminash. Përdoren në profilaksi, për trajtimin e hipovitaminozës B dhe avitaminozës, çrregullime të absorbimit të vitaminave në sëmundje të ndryshme të traktit tretës dhe në sëmundje të mëlçisë. ...

Read more

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top