You Are Here: Home » Posts tagged "premedikim"

Atropina (solucion)

 Atropina (solucion) VETITË FARMAKOLOGJIKE • Atropina është një alkaloid i beladonës, prototip i barnave antimuskarinikë, antagonist kompetitiv selektiv i receptorëve M kolinergjikë. • Receptorët M të gjëndrave bronkiale, të pështymës dhe të djersës, të ndjekur nga receptorët e ndodhur në sy dhe zemër janë shumë të ndjeshëm ndaj atropinës. Më pak të ndjeshëm janë receptorët M të ndodhur në traktin gastroint ...

Read more

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top