ActaVit Reviewed by Momizat on . ActaVit shurup multivitaminoz për fëmijë Shtesë ushqimore Informacion për pacientin Përbërja: në 5 ml shtesë ushqimore ActaVit gjenden: Vitaminë C ( Ascorbic ac ActaVit shurup multivitaminoz për fëmijë Shtesë ushqimore Informacion për pacientin Përbërja: në 5 ml shtesë ushqimore ActaVit gjenden: Vitaminë C ( Ascorbic ac Rating: 0
You Are Here: Home » A » ActaVit

ActaVit

ActaVit
shurup multivitaminoz për fëmijë
Shtesë ushqimore

actavit
Informacion për pacientin

Përbërja:
në 5 ml shtesë ushqimore ActaVit gjenden:

Vitaminë C ( Ascorbic acid )       30.00 mg Nikotinamid ( Nicotinamide )                                     6.00 mg NE Vitaminë E ( DL-alpha-tocopheryl acetate )                       4.00 mg a TE Acid pantotenik ( Calcium D-pantothenate )                       5 mg Vitaminë B1 ( Thiamine hydrochloride )                           0.50 mg Vitaminë B2 ( Riboflavine 5-Phosphate Sodium )             0.50 mg Vitaminë B6 ( Pyridoxine hydrochloride )                         0.50 mg Vitaminë A ( Retinol palmitat )                                  200 µg RE Beta karoten ( Beta-Carotene )                                   1.2 mg ose 200 µg RE Biotinë ( D-Biotin )                                             10 µg Vitaminë D3 ( Cholecalciferol )                                  2.5 µg Vitaminë B12 ( Cyanocobalamin )                                  1 µg

Substanca ndihmëse:
sheqer, glicerol, cremophor, karbonat natriumi, i paujë, aromatizues, sorbat kaliumi, benzoat natriumi, gome ksanteni, sukraloze, ujë i pastruar deri në 5 ml.

Veprimi
Vitaminat që përmbahen në ActaVit shurup ndihmojnë rritjen dhe zhvillimin e duhur të fëmijëve; shtojnë forcat mbrojtëse të organizimit kundër infeksioneve virale dhe bakteriale, shtojnë oreksin, përmirësojnë tretjen e ushqimeve dhe përvetësimin e lëndëve ushqimore; ndihmojnë zhvillimin e sistemit nervor qendror dhe aparatit muskuloskeletor.

ActaVit ka shijë të këndshme frutash ose portokalli.

 • Ndihmon rritjen dhe zhvillimin e duhur të fëmijëve.
 • Shton forcat mbrojtëse të organizimit kundër infeksioneve virale dhe bakteriale.
 • Si shtesë në kohën e sëmundjeve dhe për përmirësimin e gjendjes së përgjithshme pas sëmundjes.
 • Shton oreksin.
 • Përmirëson përvetësimin e lëndëve ushqimore.

Mënyra e aplikimit: merret nga goja.

 • Fëmijët nga 1 deri në 7 vjeç – nga 5 ml një herë në ditë;
 • Fëmijët nga 7 deri në 14 vjeç – nga 10 ml një herë në ditë.

Paralajmërime

 • Të mos aplikohet në rast të alergjisë ndaj ndonjë prej substancave të produktit.
 • Në 5 ml shtesë ushqimore përmbahen 2.0 g sakarozë.
 • Të mos tejkalohet doza e rekomanduar ditore.
 • ActaVit shurup është shtesë ushqimore dhe nuk mund të zëvendësojë ushqimin e shumëllojshëm.
 • Të ruhet në vend të sigurt, larg fëmijëve të vegjël!
 • Të tundet përpara përdorimit!

Paketimi
Shishe qelqi ngjyrë të errët me 100 ml, e mbyllur me kapak polipropileni.
Çdo shishe bashkë me lugën matëse dhe informacionin për pacientin janë vendosur në kuti kartoni.

Afati i skadimit :
2 ( dy ) vjet.

Kushtet e ruajtjes:
në vend të mbrojtur nga drita, në temperaturë nën 25°C.    ACTAVIS

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top