ALFATIL Reviewed by Momizat on . ALFATIL Lënda aktive: Cefaklor monohidrat. Forma farmaceutike dhe doza: 250 mg/5 ml suspension oral ; Flakon- 60 ml; 125 mg/ 5m1 suspension oral; Flakon- 60 ml; ALFATIL Lënda aktive: Cefaklor monohidrat. Forma farmaceutike dhe doza: 250 mg/5 ml suspension oral ; Flakon- 60 ml; 125 mg/ 5m1 suspension oral; Flakon- 60 ml; Rating: 0
You Are Here: Home » A » ALFATIL

ALFATIL

ALFATIL

alfatil

Lënda aktive:

Cefaklor monohidrat.

Forma farmaceutike dhe doza:

250 mg/5 ml suspension oral ; Flakon- 60 ml;

125 mg/ 5m1 suspension oral; Flakon- 60 ml;

500 mg- kapsula.

Indikimet:

  • Në infeksione ORL,
  • të rrugëve të frymëmarrjes,
  • infeksionet dytësore të bronkitit akut,
  • të traktit urinar etj.

Dozimi:

Te të rriturit- Doza ditore: 250 mg çdo tetë orë ose 750 mg / ditë.

Në infeksione më të rënda: 500 mg çdo tetë orë, ose 1.5 g / ditë.

Te fëmijët- Doza ditore: 20 mg / kg / ditë ( jepet një dozë në çdo tetë orë ).

Në infeksione më të rënda: 40 mg / kg / ditë ndarë në tri doza.

Doza maksimale: 1 g / ditë.

Tags: , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top