Aminogam (gel) Reviewed by Momizat on . Aminogam (gel) Xhel ndihmës në proceset e rigjenerimit të mukozes orale. Efikasitet përmes shpejtësisë dhe sigurisë maksimale. Mekanizmi i veprimit: Aminogam ve Aminogam (gel) Xhel ndihmës në proceset e rigjenerimit të mukozes orale. Efikasitet përmes shpejtësisë dhe sigurisë maksimale. Mekanizmi i veprimit: Aminogam ve Rating: 0
You Are Here: Home » A » Aminogam (gel)

Aminogam (gel)

Aminogam (gel)

aminogram

Xhel ndihmës në proceset e rigjenerimit të mukozes orale. Efikasitet përmes shpejtësisë dhe sigurisë maksimale.

Mekanizmi i veprimit:
Aminogam vepron përmes:
- Veprimit mekanik mbrojtës
- Ruajtjes së kushteve ideale të lagështirës

Indikacionet terapeutike 
Përdoret si ndihmës i proceseve rigjeneruese të mukozës orale ne:

 • Kirurgjinë orale (mbrojtje e plagëve kirurgjikale dhe suturave)
 • Kirurgjine ekstraktive (rigjenerim i alveolave dhe parandalim i alveolitit post-ekstraktiv)
 • Kirurgjinë rigjenerative, paradontale dhe implantuese
 • Kirurgjine minore dhe madhore ma lazer
 • Traumat ortodentike dhe nga protezat
 • Mbrojtjen e monkonit vital në pacientet me proteza fikse dhe mbindjeshmëri të dentinës
 • Lezionet ulcerativo-buloze të mukozës orale me origjinë të ndryshme (autoimune vaskulare infektive)

 

Kundërindikacionet 

 • Mbindjeshmëria ndaj përbërësve të produktit
 • Nuk janë vërejtur fenomene të mbidozimit
 • Nuk janë vërejtur efekte anësore
 • Nuk janë vërejtur ndërveprime me barna të tjerë

Aminogam është një produkt që karakterizohet nga një tolerance e lartë, megjithate rrallë janë vërejtur reaksione të tipit lokale dhe fenomene të mbindjeshmërisë,që eleminohen në mënyrë spontane.

Papajtueshmeria 
- Produkti tolerohet edhe në rast dhënie së bashku me barna anti-inflamatore
- Edhe pse nuk jane vërejtur efektet anësore gjate shtatëzanisë dhe ushqyerjes me gji produkti mund të përdoret në këto raste vetëm sipas udhëzimit të mjekut.

Mënyra e përdorimit:

 1. Lani mirë duart përpara cdo përdorimi
 2. Aplikoni nje sasi xheli mbi mukozën e dëmtuar, masazhojeni butë me një gisht duke realizuar shpërndarjen e produktit mbi sipërfaqen e prekur.
 3. Përsërisni trajtimin pas cdo vakti kryesor të ushqyerjes pasi të keni siguruar më parë një higjenë korrekte orale. Trajtimi mund të vazhdojë për 3-4 jave deri në eleminimin e simtomave. Përdorimi mbi 30 ditë i produktit duhet të realizohet vetëm nën kontrollin e mjekut.
 4. Këshillohet që të mos përdoren ushqime, pije ose shpëlarje të gojës për të paktën 1 ore pas aplikimit të aminogam.

 

Kujdesi gjate perdorimit:

 • Të mos përdoret në rast se konfeksioni është i hapur ose i demtuar
 • Të mos përdoret mbas datës së skadencës të shënuar në kuti
 • Tubeti duhet të mbyllet mire pas përdorimit
 • Mbajeni larg lagështirës dhe nxëhtësisë
 • Mbajeni larg vendeve të arritshme nga femijet
 • Te mos sterilizohet
 • Për përdorim të jashtëm

Përbërja
Uje i purifikuar, Sodium hialuronat, Glicine,L-Proline, L-Leucine, L-Lizine, HCL, Metilparahidroksibenzoat, Propilparahidroksibenzoat, Sorbitol, Polivinilpirolidon, Sodium hidroksid, Glikolpropilenik, EDTA tetrasodik.

Forma farmaceutike:
Tubet në formë xheli – 15 ml

Tags: , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top