Amparo Reviewed by Momizat on . Amparo (tableta) Çfarë është AMPARO® dhe përse përdoret Amparo® është një preparat në formën e tabletës, çdo tabletë Amparo® përmban 5 mg amlodipine. Amlodipina Amparo (tableta) Çfarë është AMPARO® dhe përse përdoret Amparo® është një preparat në formën e tabletës, çdo tabletë Amparo® përmban 5 mg amlodipine. Amlodipina Rating: 0
You Are Here: Home » A » Amparo

Amparo

Amparo (tableta)

amparo

Çfarë është AMPARO® dhe përse përdoret
Amparo® është një preparat në formën e tabletës, çdo tabletë Amparo® përmban 5 mg amlodipine.
Amlodipina bën pjese në grupin e bllokuesve të kanaleve të kalciumit, si e tillë ajo përdoret për trajtimin e presionit të lartë të gjakut (hipertensionit) dhe anginës (manifestohet me dhimbje në kraharor).
Amlodipina relakson muskulaturen e lëmuar të enëve të gjakut duke lehtesuar kalimin e gjakut në to.
Në pacientët me angine amlodipina përmireson furnizimin e muskulit të zemrës me gjak çka sjell ushqim më të mirë të zemrës me oksigjen e për rrjedhojë ndalim të dhimbjes në kraharor.
Por, tabletat Amparo® nuk sigurojnë largim të menjëhershëm të dhimbjes së shkaktuar nga angina.

Si ta merrni AMPARO®
Të rriturit: Doza ditore është 5 mg (një tabletë) një herë në ditë.
Në qoftë se është e nevojshme, pas 2-4 javesh, mjeku juaj mund të rrisë dozë në 10 mg (dy tableta) një herë në ditë.
Të moshuarit: Të moshuarve por edhe pacientëve me dëmtim të funksionit të melçise u rekomandohen doza fillestare më të ulëta prej 2.5 mg.
Fëmijët: Nuk është i rekomanduar përdorimi në fëmijë.

Për informacion më të plotë rreth amlodipinës, mënyrën e përdorimit, efektet anësore etj. lexoni Amlodipin. faleminderit.

Tags: , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top