Ansimar (tableta, shurup) Reviewed by Momizat on . Ansimar (tableta, shurup) PËRBËRJA: Tableta nga 400 mg : Principi aktiv: doxofiline 400mg. Shtesat: Silic koloidal, amidon misri, manitol, polivinilpirrolidon,c Ansimar (tableta, shurup) PËRBËRJA: Tableta nga 400 mg : Principi aktiv: doxofiline 400mg. Shtesat: Silic koloidal, amidon misri, manitol, polivinilpirrolidon,c Rating: 0
You Are Here: Home » A » Ansimar (tableta, shurup)

Ansimar (tableta, shurup)

Ansimar (tableta, shurup)
ansimar
PËRBËRJA:
Tableta nga 400 mg :
Principi aktiv: doxofiline 400mg.
Shtesat: Silic koloidal, amidon misri, manitol, polivinilpirrolidon,celulose mikrokristaline,talk, magnez stearat.
20 mg/ml shurup – 200 ml shurup përmbajnë:
Principi aktiv: doxofiline 2g.
Shtesat: Saharose,alkool etilik,metil p-hidroksibenzoat , esence mente , amonioglicirinizat, ujë i depuruar.

FORMA FARMACEUTIKE
Tabletë 400mg, kuti me 20 tableta.
Shurup 2 %, flakon 200ml.

KATEGORIA FARMACEUTIKE
Derivat ksantinik,antiazmatik me përdorim sistemik.

INDIKACIONET TERAPEUTIKE:
Astma bronkiale
Simptomave pulmonare me komponent spastik bronkial.

KUNDËRINDIKACIONET:

  • Hipersensibilitet i njohur ndaj barit,
  • infarkt akut i miokardit,
  • gjendje hipotensive,
  • gjidhënie.

KËSHILLË PËR PËRDORIMIN:
Ansimari nuk duhet të merret në të njëjtën kohë me preparatet e tjerë ksantinike.
Këshillohet një përdorim i moderuar i pijeve dhe ushqimeve që përmbajnë kafeinë.
Përdorimi i njëkohshëm i Ansimarit dhe efedrines ose simpatikomimetikeve të tjerë kërkon shumë kujdes. Duhet të përdoret me kujdes në kardiopatet , në hipertensivet,në të moshuarit dhe në pacientet me hipiksemi të rëndë , hipertiroidizem,kor pulmonar kronik, insufiçiencë kardiake kongjestive, në të cilët vërehet një ulje e madhe e klirencit të barit me persistencë të tij për një kohë të gjatë edhe pas ndërprerjes së trajtimit.

KËSHILLË E VECANTË:
Përdorimi i barit gjatë  shtatzënisë kërkon një vlerësim të kujdesshëm në çdo rast sipas kriterit bën më shumë keq apo mirë.
Bari nuk kompromenton aftësinë për ngarje makine dhe përdorimin e makinerive që kërkojnë gadishmëri dhe reflekse.
KUJDESUNI QË BARI TË MOS ARRIHET NGA FËMIJËT.

DOZA ,MËNYRA DHE KOHËZGJATJA E TRAJTIMIT:
-Tabletë 400mg: 1 tabletë 2-3 herë në ditë në të rriturit.
-Shurupi:2 masa nga 10 ml 2-3 herë në ditë ( 1 masë prej 10 ml përmban 200 mg doksofilinë).
Në rast grumbullimi të barit kur ai merret në dozat e përshkruara më sipër , është e nevojshme të kontrollohen nivelet plasmatike të barit.

KUJDES:Mos përdorni barin pas datës së skadencës të shënuar mbi konfeksion.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top