Azur (kapsula) Reviewed by Momizat on . Azur (kapsula) Çdo kapsul përmban 22,4 mg Fluoxetine Hydrocloride. KLASIFIKIMI: Psikoanaleptik (Antidepresiv). Në doza terapeutike, efikasiteti antidepresiv i d Azur (kapsula) Çdo kapsul përmban 22,4 mg Fluoxetine Hydrocloride. KLASIFIKIMI: Psikoanaleptik (Antidepresiv). Në doza terapeutike, efikasiteti antidepresiv i d Rating: 0
You Are Here: Home » A » Azur (kapsula)

Azur (kapsula)

Azur (kapsula)

azur

Çdo kapsul përmban 22,4 mg Fluoxetine Hydrocloride.

KLASIFIKIMI:
Psikoanaleptik (Antidepresiv).
Në doza terapeutike, efikasiteti antidepresiv i detyrohet inhibimit të SNQ-se nëpermjet bllokimit të kapjes së serotoninës.

Indikacionet
1. Episode depresive madhore
2. Bulemia nervore
3. Çrregullimet Obsesive Kompulsive

Kundërindikacionet
1. Hipersensibilitet ndaj preparatit
2. Inhibitorët e monoaminooxidazes
3. Janë raportuar raste serioze reaksioni dhe ndonjëherë deri në fatale. Për këtë arsye nuk duhen kombinuar këto dy barna (ose nuk duhet përdorur Azur deri në 14 ditë pas ndërprerjes së terapisë me IMAO; ose nuk duhet të fillohet terapia me IMAO deri në 5 javë pas ndërprerjes së Azur-it për arsye të gjysmëjetës së gjatë të tij).
4. Pacientet me insufiçencë renale të rëndë (GFR < 10mL/min).
Nuk ka të dhëna për sigurinë e përdorimit të Azur-it në gratë shtatzëna apo gjatë gjidhënies.

Dozimi
1. Episodi Depresiv Madhor – Doza fillestare 20mg, një herë në ditë në mëngjes. Doza maximale nuk duhet të kalojë 80 mg në ditë.
2. Bulemia Nervore – Doza e rekomanduar 60mg/ditë
3. Çrregullimet Obsesivo Kompulsive – Nga 20-60 mg/ditë
Në të moshuar duhet përdorur në mënyrë të pandërprerë veçanërisht kur kanë sëmundje të tjera sistemike apo kur marrin lloje të tjera mjekimi.

Efektet anësore
1. Dhimbje koke
2. Insomi
3. Ankth
4. Tremor
5. Çrregullime seksuale.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top