Bacacil (tableta) Reviewed by Momizat on . Bacacil (tableta) Lënda vepruese: Hydrochloride bacampicillina 1200. Ekscipientët mg: lactose, microgranular celulozë, stearate magnez, methylcellulose Hydroxyp Bacacil (tableta) Lënda vepruese: Hydrochloride bacampicillina 1200. Ekscipientët mg: lactose, microgranular celulozë, stearate magnez, methylcellulose Hydroxyp Rating: 0
You Are Here: Home » B » Bacacil (tableta)

Bacacil (tableta)

Bacacil (tableta)
bacacil
Lënda vepruese: Hydrochloride bacampicillina 1200.
Ekscipientët mg: lactose, microgranular celulozë, stearate magnez, methylcellulose Hydroxypropyl, dioksid titaniumi, talk, glycol polietileni 6000.

Paketimi: Box x 12 tab.

Indikacionet
Bacampicillina përdoret në infeksionet nga bakteret Gram-Pozitive dhe Gram-negative.
Infeksionet e rrugëve të poshtme të frymëmarrjes: bronkite dhe pneumonite të shkaktuara nga shtamet e ndjeshme pneumococco, streptococco, stafilococco dhe H. influenza.
Infeksione të tjera respiratore: faringite, tonsillite, otite media, sinusite, laringite dhe epiglottide nga shtamet e ndjeshme Streptococco beta-hemolitik ,Staphylococcus jo-penicillinase prodhues, pneumococco e H. influenzae Infeksionet gjenitale, Cystitis akute dhe të përsëritura, urethritis, pyelonephritis, prostatitis, në shatame të ndjeshme të E. coli, enterococco, stafilococco jo-penicillinase prodhues , Proteus mirabilis e Neisseria gonorrhoeae.
Infeksionet urinare: Cystitis akute dhe të përsëritura, urethritis, pyelonephritis, prostatitis ,në shtama të ndjeshme te E. coli, enterococco, stafilococco jo-penicillinase prodhues , Proteus mirabilis e Neisseria gonorrhoeae.
Infeksionet e lëkurës dhe indeve të buta : impetigo, erisipela, piodermite, cellulite, abscese dhe trauma apo operacionet, nga shtamet prekshëm jo-penicillinase prodhues si:Stafiloccoc, streptococco dhe enterococco.
Infeksionet intestinale ( zorrëve) nga shtamet e ndjeshme dhe Shigella Salmonella (duke përfshirë S. typhosa).
Infeksionet akute Odontostomatologjike.

Dozimin, mёnyrёn dhe kohёzgjatjen e pёrdorimit
Të rriturit dhe fëmijët mbi 7 vjet: 1 tabletë çdo 12 orë.
Doza ditore në varësi të shkalles se infeksionit mund te rritet.

Kundërindikacionet 
Bacacil është i kundërindikuar në pacientë me mbindjeshmëri të njohur ndaj penicilinës dhe / ose cephalosporines.
Nuk administrohet  njëkohësisht me Disulfiram.

Efektet anësore dhe masat që duhen të ndërmerren
Me allopurinolin dhe ampicilinen mund të rrisë normën e reaksione të lëkurës esantematike.
Nuk ka ndërveprime të njohura ose papajtueshmëri me klasat e tjera të medikamentit.
Si penicilinat e tjera mund të japë  fenomene ndjeshmërie të personat me histori sëmundshmërie si:

  • astem,
  • urtikarie,
  • dhimbje epigastrike,
  • përzier,
  • të vjella,
  • diarre të cilat qetësohen me antihistaminik dhe kortizonik.

Tags: , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top