EUCARBON Reviewed by Momizat on . EUCARBON Tableta Laksativ i butë dhe adsorbent i zorrëve Përbërja: Extr.Rhei 25,00 mg Fol. Sennae 105,00 mg Sulfur Depur 50,00 mg Garbo Ligni plv. 180,00 mg Aet EUCARBON Tableta Laksativ i butë dhe adsorbent i zorrëve Përbërja: Extr.Rhei 25,00 mg Fol. Sennae 105,00 mg Sulfur Depur 50,00 mg Garbo Ligni plv. 180,00 mg Aet Rating: 0
You Are Here: Home » E » EUCARBON

EUCARBON

EUCARBON
Tableta
Laksativ i butë dhe adsorbent i zorrëve

eucarbon

Përbërja:
Extr.Rhei 25,00 mg
Fol. Sennae 105,00 mg
Sulfur Depur 50,00 mg
Garbo Ligni plv. 180,00 mg
Aetherol, Menthea 0,50 mg
Aetherol, Foeniculi 0,50 mg

Vetitë dhe veprimi:
EUCARBON tablet përmban vetëm substanca bimore dhe minerale.
EUCARBON stimulon tërë sistemin tretës, ka efekt të butë laksativ dhe spazmolitik dhe largon dhëmbjet nga grumbullimi i gazrave.

Dozimi:
Foshnjet: si laksativ i butë, tretës dhe agjent digitalisi: 1 deri 2 tableta gjatë ose pas vakteve shoqëruar me lëngje.
Nëse dëshirohet një efekt më i fortë, atëhere doza e mbrëmjes mund të shtohet deri në 3 apo 4 tableta.
Fëmijët: nga mosha 2 vjecare: 1 / 2 deri 1 tablete me ushqim.
Për qëllime rontgeni: 6 deri 8 tableta për të pastruar traktin tretës dhe larguar gazrat.

lndikacionet:

  • puna e ngadalsuar e zorrëve,
  • të gjitha format e konstipacionit,
  • proceset e fermentimit dhe kalbëzimit të zorrëve,
  • meteorizimi,
  • fryrja e zorrëve nga gazrat ( ngritje e diafragmës ),
  • autointoksikacioni i zorrëve,
  • opstipacioni hemoroidal.

Kundërindikacionet:
Nëse dyshohet për ulçër të stomakut ose në zorrë, apendisit dhe obstrukcion të zorrëve, duhet të ndërpritet marrja e cdo lloj laksativi;
Pacienti duhet të konsultohet menjëherë me mjekun.

Efektet anësore:
Nëse dozimi është i përshtatshëm nuk priten efekte anësore.

Kujdes:
Tejkalimi i dozës së laksativëve mund të trondisi ekuilibrin e ujit dhe elektrolitëve, cka mund të çojë për shembull ne zvogëlimin e tolerancës ndaj komponentëve te digitalisit.
Përsa kohë mjeku nuk e ndalon EUCARBON mund të merret edhe gjatë shtatzanisë.

Paketimi:
Origjinal: 30 dhe 100 tableta.
Spital: 1000 tableta.
Të ruhet në vënde të paarritshme nga fëmijët.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top