Farmacyclin (pomadë) Reviewed by Momizat on . Farmacyclin (pomadë) Veprimi Farmacyclin® është preparat i kombinuar me hidrokortizon dhe antimikrobik me spektër të gjerë, oksitetraciklinë. Hidrokortizoni në Farmacyclin (pomadë) Veprimi Farmacyclin® është preparat i kombinuar me hidrokortizon dhe antimikrobik me spektër të gjerë, oksitetraciklinë. Hidrokortizoni në Rating: 0
You Are Here: Home » F » Farmacyclin (pomadë)

Farmacyclin (pomadë)

Farmacyclin (pomadë)

Farmacyclin

Veprimi
Farmacyclin® është preparat i kombinuar me hidrokortizon dhe antimikrobik me spektër të gjerë, oksitetraciklinë.
Hidrokortizoni në doza terapeutike vepron fuqishëm në mënyrë antiinflamatore dhe antialergjike, kurse oksitetraciklina vepron në mënyrë bakteriostatike.

Indikimet

 • Ekzema akute dhe kronike me prejardhje alergjike dhe toksike, të infektuara në mënyrë sekondare,
 • Dermatiti alergjik i shkaktuar me barna, me preparate kozmetike dhe substanca sintetike,
 • Dermatiti seboroik,
 • ndryshimet në lëkurë tek diatezat eksudative, te fëmijët, neurodermatiti kronik, eritrodermia,
 • Reaksionet alergjike të shkaktuara nga thumbimi i insekteve,
 • Dermatiti alergjik i shkaktuar nga rrezet e diellit.

Kundërindikimet

 • Alergjia në hidrokortizon dhe oksitetraciklinë,
 • tuberkulozi i lëkurës,
 • infektimet primare bakterore (impetigo, piodermitë, furunkulozat),
 • sëmundjet kërpudhore të lëkurës,
 • herpesi akut simpleks,
 • variçela dhe vaksinimi,
 • ndryshimet ulçeroze në lëkurë,
 • përdorimi i zgjatur te fëmijët.

Dozimi dhe mënyra e përdorimit
Vendi i sëmurë në lëkurë lyhet në një shtresë të hollë me pomadë 3-5 herë në ditë.
Mjekimi zgjat 10 ditë.
Tek neurodermatiti kronik, nëse është nevoja, mjekimi mund të vazhdohet për 4-6 javë.

Efektet anësore
Preparati tolerohet mirë.
Në raste të rralla mund të paraqiten infektime sekundare dhe dermatiti alergjik kontaktues.

Afati i përdorimit
Është shënuar në paketim.
Nuk lejohet përdorimi pas skadimit të afatit.

Paketimi
Kutia me 5 g dhe 20 g pomadë.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top