Ialuset (gel) Reviewed by Momizat on . Ialuset (gel) Lëkura disponon një sistem vetëriparues që aktivizohet menjëherë pas dëmtimit të saj꞉ Leukocitet eleminojnë mikrobet dhe pengojnë proliferimin. Qe Ialuset (gel) Lëkura disponon një sistem vetëriparues që aktivizohet menjëherë pas dëmtimit të saj꞉ Leukocitet eleminojnë mikrobet dhe pengojnë proliferimin. Qe Rating: 0
You Are Here: Home » I » Ialuset (gel)

Ialuset (gel)

Ialuset (gel)

ialuset

Lëkura disponon një sistem vetëriparues që aktivizohet menjëherë pas dëmtimit të saj꞉

 • Leukocitet eleminojnë mikrobet dhe pengojnë proliferimin.
 • Qelizat endoteliale marrin pjesë në rindërtimin e rrjetit kapilar.
 • Fibroblastet prodhojnë elemente të cilët përbëjnë strukturën mbështetëse të dermës, e formuar kryesisht nga acidi   hialuronik, kolagjeni dhe fibrat elastike.

ACIDI HIALURONIK luan  rolin kryesor në proçesin e rigjenerimit të dëmtimeve të lëkurës.

 • Stimulon proçesin fiziologjik të riepitelizimit.
 • Rikthen dhe ruan shkallën e duhur të hidratimit dhe elasticitetit të lëkurës.
 • Ruan një mjedis me lagështi të favorshme për rigjenerimin e indeve.
 • Parandalon formimin e cikatrices joestetike.

Indikacionet
Indikohet në dëmtimet e painfektuara të lëkurës.

 • Plagët e painfektuara (post-operatore, post-traumatike)
 • Irritimet dhe plasaritjet e lëkurës me origjinë të ndryshme (duke përfshirë irritimin nga panolino).
 • Djegie të lëkurës me origjinë të ndryshme (uji, i nxehti, dielli, etj).
 • Tharja e lëkurës gjatë dimrit.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top