Lacrinorm (xhel oftalmik) Reviewed by Momizat on . Lacrinorm (xhel) Përbërja: Në 100 g xhel përmbahen: klorur benzalkoni 0.01gr, acid poliacrilic 0.2g. Shtesat: Sorbitol, ujë për përgatitjen e injeksioneve. Form Lacrinorm (xhel) Përbërja: Në 100 g xhel përmbahen: klorur benzalkoni 0.01gr, acid poliacrilic 0.2g. Shtesat: Sorbitol, ujë për përgatitjen e injeksioneve. Form Rating: 0
You Are Here: Home » L » Lacrinorm (xhel oftalmik)

Lacrinorm (xhel oftalmik)

Lacrinorm (xhel)

Lacrinorm

Përbërja: Në 100 g xhel përmbahen: klorur benzalkoni 0.01gr, acid poliacrilic 0.2g.
Shtesat: Sorbitol, ujë për përgatitjen e injeksioneve.

Forma farmaceutike:
Xhel oftalmik,tubet 10 gr.

Kategoria farmakoterapeutike
Disinfektant për përdorim oftalmik.
Lubrifikant.

Indikimet terapeutike:
Disifektimi i mukozës së syrit.

Lubrifikant, në pamjaftueshmërinë e lotëve.(Sindromi i syrit të thatë).

Kundërindikimet:
Ndjeshmëri ndaj këtyre përbërësve.

Kujdesje gjatë përdorimit:
Produkti është vetëm për përdorim të jashtëm.
Përdorimi për një kohë të gjatë i preparatit mund të shkaktojë fenomene të ndjeshmërisë.
Në raste të tilla, ndërprisni trajtimin me këtë preparat dhe konsultohuni me mjekun për të zëvendësuar terapinë.
Mos e përdorni Lacrinormin gjatë vendosjes së lenteve të kontaktit por ndërmjet tyre.
Në rastet e aplikimit të Lacrinormit, është e rëndësishme të prisni, rreth 15 minuta përpara se të vendosni lentet e kontaktit.

Ndërveprimet
Evitoni përdorimin e përbashkët të antiseptikëve të tjerë dhe të detergjenteve të syrit.

Vëmendje:
Mos e përdorni preparatin për trajtime të zgjatura.
Pas përdorimeve të shkrurtra dhe pa rezultat konsultohuni me mjekun.
Marrja aksidentale e disa disifenktanteve mund të shkaktojë pasojë të rënda ndonjëherë fatale.

Doza, mënyra dhe koha e përdorimit të barit:
Një pikë në qesen konjuktivale 3-4 herë në ditë.(hedhja e fundit, rekomandohet ,përpara se të shtrihesh).
Gjatë aplikimit mbajeni tubetin pingul, pasi kështu mund të dalë më mirë medikamenti në mënyrë të rregullt.

Mos kaloni dozimin e duhur.

Efekte të padëshiruara:
Eshtë e mundur të verifikohet , në disa raste intolerancë (djegie ose iritime),megjithëse nuk ndalon efektin, nuk kërkon ndryshim të trajtimit.
Menjëherë pas aplikimit mund të verifikohet një vështirësi në pamje,që i dedikohet densitetit të xhelit megjithëse ky efekt zhduket shumë shpejt.
Komunikoni me mjekun ose farmacistin për çfarëdo lloj efekti të padëshiruar që nuk është i pranishëm në fletën shoqëruese.

Vëmendje:
Mos e përdorni preparatin pas datës së skadencës së treguar në paketim.
Preparati nuk duhet të përdoret pas 30 ditëve nga hapja e parë.
Mbajeni preparatin në vende të pakapshme nga fëmijët tuaj.

Tags: , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top