Metalcaptase (tableta) Reviewed by Momizat on . Metalcaptase (tableta) Indikacionet Artriti rheumatoid, Sëmundja Wilson, Helmimi me plumb, të merkurit, i bakrit dhe zinkut D-Penicillamine është një agjent che Metalcaptase (tableta) Indikacionet Artriti rheumatoid, Sëmundja Wilson, Helmimi me plumb, të merkurit, i bakrit dhe zinkut D-Penicillamine është një agjent che Rating: 0
You Are Here: Home » M » Metalcaptase (tableta)

Metalcaptase (tableta)

Metalcaptase (tableta)

Metalcaptase

Indikacionet
Artriti rheumatoid, Sëmundja Wilson, Helmimi me plumb, të merkurit, i bakrit dhe zinkut D-Penicillamine është një agjent chelatik dhe përdoret në trajtimin e sëmundjes Wilson.
Ajo përdoret gjithashtu për të reduktuar sekretim cistine, në cistinuria dhe për të trajtuar pacientët me artrit reumatoid aktive të rënda.
D-Penicillamine përdoret për trajtimin e artritit reumatoid.
Ajo vepron duke zvogëluar numrin e T-limfociteve, veprim që ndikon te macrophaget dhe IL-1 si faktor reumatoid.
Përdorimi i saj në sëmundjet Wilson, një çrregullim i rrallë gjenetik i metabolizmit bakrit, funksionon duke e lidhur bakrin e akumuluar dhe e eliminion nëpërmjet urinës.
D -  Penicillamine  vepron në sistemin imunitar dhe përdoret në rastin e Sclerodermi, reumatizm, psoriaz dhe artrit, sëmundje autoimune, lupus erythematosus, kolit ulçerative, sëmundja Crohn, glomerulonephritis,  arthriti kronike,  çrregullime të metabolizmit bakri, problem në transportin e aminoacideve ( Metionines ).

Dozimin, mёnyrёn dhe kohёzgjatjen e pёrdorimit

Për trajtimin e artritit reumatoid, për të rriturit, të marrë 1 tabletë (150 mg e përbërës aktive) në një kohë, 1-3 herë në ditë në mes të ngrënies.
Doza duhet të rregullohet në përputhje me moshën tuaj, simptomat, të tolerancës ose reagimit të organizmit.
Në përgjithësi, të fillojë me marrë 1 tablete (150 mg), të rritur atë nga 1 tablete (150 mg) në intervale të 4 javë ose më shumë dhe pastaj dozë të mbajtjes është  300 mg deri në 600 mg.

Për trajtimin e sëmundjes Wilson apo intoksikimit nga Bakri / Merkuri / Plumbi të rriturit marrin 1.000 mg në ditë në një deri në disa doza të ndara para ngrënies në një stomak bosh.
Doza duhet të rregullohet në përputhje me moshën , simptomat, të tolerancës ose reagimit të organizmit dhe shkon në rreth 600-1,400 mg në ditë.

Për intoksikimin nga  bakri / merkuri / plumbi te fëmijë të marrë 20-30 mg përbërës aktiv për 1 kg të peshës trupore në ditë, para ngrënies në një stomak bosh. Doza duhet të rregullohet dhe mund te  arrijë deri në 1.000 mg në ditë.

Kundërindikacionet
Në ka pasur ndonjëherë ndonjë reaksion alergjik kruarje, skuqje nga ky ilaç.
Nëse pacienti është me sëmundje të gjakut, çrregullimet renale, eritematoz sistemik lupus, humbja e funksionit të palcës, statusin e dobët të përgjithshëm ose çrregullim hepatike.
Nëse është një fëmijë në rritje dhe kanë çrregullim metabolizmin e indit lidhor.
Nëse është shtatzënë ose me fëmijë në gji.

Efektet anësore
Skuqe, kruarje, shije anomalitë, dhimbje barku, etj.

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top