Operil (pika) Reviewed by Momizat on . Operil (pika) Oxymetazoline Hydrochloridum Çfarë është opril: Operil p 0.025% pika për hunde,tretësirë,është vetëm për fëmijë nga 1-7 vjeç. Për të rritur dhe fë Operil (pika) Oxymetazoline Hydrochloridum Çfarë është opril: Operil p 0.025% pika për hunde,tretësirë,është vetëm për fëmijë nga 1-7 vjeç. Për të rritur dhe fë Rating: 0
You Are Here: Home » O » Operil (pika)

Operil (pika)

Operil (pika)

operil

Oxymetazoline Hydrochloridum

Çfarë është opril:
Operil p 0.025% pika për hunde,tretësirë,është vetëm për fëmijë nga 1-7 vjeç.
Për të rritur dhe fëmijë mbi 7 vjeç është e përshtatshme operil 0.05 pika për hundë,tretësirë.
Çdo 1ml Operil P 0.025%,pika për hundë,përmban 0.25 mg hidroklorid oksimetazoline.

Për çfarë përdoret:

 • rinitit akut të shkaktuar nga të ftohtit;
 • rinitit alergjik;
 • rinosinuzit;
 • inflamacion të veshit të mesit(otit media) për përmirësimin e funksionimit të tubit të Eustakit;
 • Në ndërhyrjen endoskopike në hundë për frenimin e edemës dhe gjakderdhjes.

Mos përdoret kur:

 • insufiçencën kardiake kronike;
 • hipertension;
 • aritmi;
 • glaukomën me kënd të ngushtë;
 • hipertrofinë e prostatës;
 • porfili;
 • diabet mellitus.

Mënyra e përdorimit:
Tek fëmijët 1-7 vjeç hidhni 1-2 pika operil p 0.025% në secilën anë të hundës,2-3 herë në ditë.

Gjatë hedhjes së pikave fëmija duhet ta çojë kokën mbrapa dhe të marrë frymë normalisht.

Operil nuk duhet të përdoret:në fëmijët nën 1 vjeç.
Vetëmjekimi me operil duhet të bëhet sipas mënyres së dozimit dhe jo më shumë
se 5-7ditë.

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top