Sodio Bicarbonato (Hidrogjenkarbonat natriumi) Reviewed by Momizat on . Sodio Bicarbonato Forma farmaceutike: Hidrogjenkarbonat natriumi 500mg HIDROGJENKARBONAT NATRIUMI Indikimet Hidrogjenkarbonat natriumi 500mg përdoret  për qetës Sodio Bicarbonato Forma farmaceutike: Hidrogjenkarbonat natriumi 500mg HIDROGJENKARBONAT NATRIUMI Indikimet Hidrogjenkarbonat natriumi 500mg përdoret  për qetës Rating: 0
You Are Here: Home » S » Sodio Bicarbonato (Hidrogjenkarbonat natriumi)

Sodio Bicarbonato (Hidrogjenkarbonat natriumi)

Sodio Bicarbonato

sodio bicarbonato

Forma farmaceutike:

Hidrogjenkarbonat natriumi 500mg

HIDROGJENKARBONAT NATRIUMI

Indikimet
Hidrogjenkarbonat natriumi 500mg përdoret  për qetësimin e hiperaciditetit.

Përkujdesjet

Hidrogjenkarbonat natriumi 500mg duhet të përdoret me shumë kujdes në:

  • të sëmurët me dëmtim të veshkave;
  • të sëmurët me dëmtim të mëlçisë;
  • të sëmurët me dëmtim të zemrës;
  • me dietë të kufizuar me kripë;
  • gjatë shtatzënisë;
  • të moshuarit;
  • Fëmijët nën 12  vjeç.

Hidrogjenkarbonat natriumi duhet të përdoret jo për një kohë të gjatë.

Ndërveprimet
Hidrogjenkarbonat natriumi duke rritur pH e stomakut mund të shkaktojë ulje të absorbimit të medikamenteve acide duke ulur efikasitetin e tyre.
Kjo është vënë re me këto medikamente:itrakonazol, ketokonazol, atazanavir, cefpodoxima, proxetile, dasantib dhe hekur.

Dozimi dhe mënyra e përdorimit
Dozimi i Hidrogjenkarbonat natriumi 500mg është 1 deri 5 g në ditë sipas këshillës së mjekut.

Efektet anësore
Hidrogjenkarbonat natriumi duhet të përdoret jo për një kohë të gjatë se mund të japë alkalozë.

Kushtet e ruajtjes së medikamentit
Mbajeni  larg  femijëve!
Mos e përdorni pas datës së skadencës, e cila është e shënuar në paketim.
Mos e ruani në temperaturë mbi 25°C!
Ruajeni  barin në paketimin origjinal dhe mbrojeni atë nga drita dhe lagështia!

Tags: , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top