Varitect CP (solucion për infuzion) Reviewed by Momizat on . Varitect CP (solucion për infuzion) Lënda vepruese Imunoglobulinë Varicella-Zoster. (Antitrupa kundër varicella-zoster: 25 IU / ml. ) Indikacionet dhe Dozimi Të Varitect CP (solucion për infuzion) Lënda vepruese Imunoglobulinë Varicella-Zoster. (Antitrupa kundër varicella-zoster: 25 IU / ml. ) Indikacionet dhe Dozimi Të Rating: 0
You Are Here: Home » V » Varitect CP (solucion për infuzion)

Varitect CP (solucion për infuzion)

Varitect CP (solucion për infuzion)
varitect cp
Lënda vepruese
Imunoglobulinë Varicella-Zoster. (Antitrupa kundër varicella-zoster: 25 IU / ml. )

Indikacionet dhe Dozimi
Të porsapolindur nga nëna te cilat infektohen në periudhen kohore 5 ditë para lindjes ose 2 ditë pas lindjes nga varicela-zoster duhet të aplikohet Varitect CP i.v 1 ml/kg peshë.
Foshnjet premature nënat e të cilëve nuk ishin arritur varicell-zoster para lindjes, por duhet të qëndrojë në spital për një periudhë të caktuar kohore.
Përdoret te foshnjet premature nën 28 javë ose nën 1000 g peshë pavarësisht nëse nëna kishte qenë duke vuajtur nga varicella-zoster apo jo.
Trajtimin shtesë të pacientëve të rrezikuar nga herpes zoster, veçanërisht në pacientët me imunitet të kompromentuar si dhe pacientët të ekspozuar ndaj këtij virusi.
Nënat shtatëzëna seronegative , të cilat rrezikohen të kenë kontakt virusin e Varicellë ose Zoster duhet brenda 24-96 orë (maximumi 120 orë ) të marrin Varitect CP i.v. 1ml/kg peshë e cila përsëritet pas 24 orësh e njëjta dozë.
Të rriturit me imunitet të dëmtuar.

Mёnyrёn dhe kohёzgjatja e pёrdorimit
Fluksi i fillimit të infuzionit intravenoz të Varitect CP duhet të jetë 20 pika në minutë ( 1ml / Minutë). Varitect CP mund të përzihet me solucion fiziologjik.
Në qoftë se toleranca është e mirë pas 10 minutash, norma e infuzionit mund të rritet ngadalë deri në maksimum 1 ml / kg/ orë dhe mbetet e tillë për pjesën tjetër të infuzionit.

Kundërindikacionet
Pacientët që kanë ndjeshmëri nga imunoglobulinat e në veçanti nga IgA.

Efektet anësore dhe masat që duhen të ndërmerren

  • Dhimbje koke,
  • të vjella,
  • temperaturë,
  • ndjeshmëri ndaj dritës,
  • rënie të tensionit,
  • dhimbje në artikulacione dhe në shtyllën kurrizore.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top