Vicotrat 300mg (tableta) Reviewed by Momizat on . Vicotrat 300mg (tableta) Lënda vepruese Pyridoxinhydrochlorid  tab. Indikacionet Në neurologji për trajtimin e neuropative periferike (inflamacion nervore)  në Vicotrat 300mg (tableta) Lënda vepruese Pyridoxinhydrochlorid  tab. Indikacionet Në neurologji për trajtimin e neuropative periferike (inflamacion nervore)  në Rating: 0
You Are Here: Home » V » Vicotrat 300mg (tableta)

Vicotrat 300mg (tableta)

Vicotrat 300mg (tableta)
vicotrat
Lënda vepruese
Pyridoxinhydrochlorid  tab.

Indikacionet
Në neurologji për trajtimin e neuropative periferike (inflamacion nervore)  në rastet e mangësisë  të vitaminë B6  e shkaktuara nga marrja medikamenteve ( të tilla si Isoniazid, D-Penicillamine, e Cycloserine) në të rriturit.
Një nevojë e veçantë për vitaminë B6 është në të gjitha sëmundjeve që lidhen me koenzimë ( substancë e nevojshme për aktivizimin e enzimave), e cila ka një rolë të veçantë nje rol të rëndësidhem në metabolizmin e proteinave.
Hematologji  për trajtimin e Anemin Sideroblastiche dhe Anemin hypochrome mikrozitare.
Nefrologji  për trajtimin e Primar Hyperoxalurie Typ I, Homocystinurie, Cystathioninurie, xanthuremi.

Dozimin, mёnyrёn dhe kohёzgjatjen e pёrdorimit
Në trajtimin e neuropative periferike (inflamacion nervore)  në rastet e mangësisë  të vitaminë B6  e shkaktuara nga marja medikamenteve ( të tilla si Isoniazid, D-Penicillamine, e Cycloserine) të rriturit doza ditore është 1 tabletë 300 mg e pa thërmuar me 1 gotë ujë në ditë.
Një nevojë e veçantë për vitaminë B6 është në të gjitha sëmundjeve që lidhen me  koenzimë ( substancë e nevojshme për aktivizimin e enzimave), e cila ka një rol  të veçantë, nje rol të rëndësishëm  në metabolizmin e proteinave  të rriturit doza ditore është 1 tabletë 300 mg e pa thërmuar me 1 gotë ujë në ditë.
Për trajtimin e Anemin Sideroblastiche dhe Anemin hypochrome mikrozitare të rriturit doza ditore është 1 tabletë 300 mg e pa thërmuar me 1 gotë ujë në ditë.
Për trajtimin e Primar Hyperoxalurie Typ I, Homocystinurie, Cystathioninurie, xanthuremi  të rriturit doza ditore është 1 deri 2 tableta 300 mg e pathërmuar me 1 gotë ujë në ditë.

Kundërindikacionet
Nuk përdoret për fëmijë.
Nuk duhet që doza ditore të kalojë mbi 1 g në ditë për më shumë se dy muaj.

Efektet anësore dhe masat që duhen të ndërmerren
Dozat e larta mund te japin Krampfe, ataksi (vështirësi në lëvizje) , të vjella .

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top