Vistide (solucion për infuzion) Reviewed by Momizat on . Vistide (solucion për infuzion) Lënda vepruese Cidofovir anhydrous 75 mg. Çdo flakon përmban 375 mg/5 ml cidofovir anhydrous si substancë aktive. Indikacionet V Vistide (solucion për infuzion) Lënda vepruese Cidofovir anhydrous 75 mg. Çdo flakon përmban 375 mg/5 ml cidofovir anhydrous si substancë aktive. Indikacionet V Rating: 0
You Are Here: Home » V » Vistide (solucion për infuzion)

Vistide (solucion për infuzion)

Vistide (solucion për infuzion)

Vistide

Lënda vepruese
Cidofovir anhydrous 75 mg.
Çdo flakon përmban 375 mg/5 ml cidofovir anhydrous si substancë aktive.

Indikacionet
Vistide është i indikuar për trajtimin  e retinitit të shkaktuar nga (citomegalovirusi) CMV në adultë me sindromën e imunodefiçiencës së fituar (AIDS) dhe pa disfunksion renal.
Vistide do të gjejë përdorim nëse medikamentet e tjera janë të konsideruara të papërshtatshëm.

Dozimin, mёnyrёn dhe kohёzgjatjen e pёrdorimit
Terapia duhet të përshkruhet nga mjek me eksperiencë  në trajtimin e infeksionit të HIV. Përpara administrimit të Vistides, kreatinemia dhe niveli i proteinave në urinë duhen parë. Vistide duhet administruar me probenecid oral dhe solucion fiziologjik në përdorimet intravenoze.
Të rriturit:Trajtimi në fazën e induksionit.
Doza e rekomanduar e cidofovir është 5 mg/kg/peshë (e dhënë si infusion intravenoz infusion me kohëzgjatje 1 orë) e administruar 1 herë në javë, për dy javë konsekutive.
Trajtimi mbajtës. Fillohet pas dy javësh pas mbarimit komplet të fazës së induksionit. Doza për terapi mbajtëse rekomandohet : cidofovir – 5 mg/kg/peshë (e dhënë si infusion intravenoz për një orë) administrohet çdo dy javë.  Suspensioni për trajtimin mbajtës me cidofovir duhet konsideruar në akordim me rekomandimin lokal për trajtimin e pacientëve me HIV .
Vistide është prodhuar vetëm për përdorim intravenoz dhe nuk duhet të administrohet me metoda të tjera si injeksion intraokular ose lokal. Vistide duhet të aplikohet vetëm në venë, me sasi të përshtatshme që do të lejojnë një diluim dhe shpërndarje të shpejtë të tij.

Kundërindikacionet
Në qoftë se jeni alergjik (keni mbindjeshmëri) ndajë përbësve të saj.

Efektet anësore dhe masat që duhen të ndërmerren
Ruajtja dhe efikasiteti është studiuar vetëm në pacientë me retinitis nga citomegalovirusi, të rritur me HIV.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top