Vitamin B-12 (kapsula) Reviewed by Momizat on . Vitamin B-12 (kapsula) Vitamina B-12, e njohur si cobalamin, është vitaminë e cila tretet në ujë ka rrol kyç në funksionimin normal të trurit dhe sistemit nervo Vitamin B-12 (kapsula) Vitamina B-12, e njohur si cobalamin, është vitaminë e cila tretet në ujë ka rrol kyç në funksionimin normal të trurit dhe sistemit nervo Rating: 0
You Are Here: Home » V » Vitamin B-12 (kapsula)

Vitamin B-12 (kapsula)

Vitamin B-12 (kapsula)

Vitamin B 12

Vitamina B-12, e njohur si cobalamin, është vitaminë e cila tretet në ujë ka rrol kyç në funksionimin normal të trurit dhe sistemit nervor si dhe në formimin e qelizave te kuqe të gjakut. Është një nga 8 vitaminat B.
Normalisht përfshihet në metabolizmin e secilës qelize të organizmit, posaçërisht në ndikimin e rregullimit të sintezës së ADN, gjithashtu rregullon sintezën e acideve yndyrore dhe ndikon në prodhimin e energjisë.

Përmbajtja:
Vitaminë B-1 2 USP(as cyanocobalamin) 500 mcg.

Efekti terapeutik:
- Parandalon dhe ndihmon te rastet me anemi përfshirë aneminë megaloblastike;
- Mbështet sistemin kardiovaskular duke neutralizuar homocysteinen.
- Mbron qelizat nervore nga dëmtimet, ndihmon te rastet me mpirje të gjymtyrëve përkatësisht me neuropati;
- Merr pjesë në ndërtimin e albuminave e hidrateve të karbonit dhe në formimin e molekulave gjenetike ADN dhe ARN.

Përdorimi:
Të merret një kapsulë në ditë e shoqëruar me ujë.

Paketimi:
30 Kapsula.

Tags: , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top