VitUp! Folna Kiselina (tableta) Reviewed by Momizat on . VitUp! Folna Kiselina (tableta) Përmbajtja   1 Film Tableta  100 g   %PDU* Acid Folik   400 mg   400 000 mg  200 * PDU- marrja e përditshme e rekomanduar Përbër VitUp! Folna Kiselina (tableta) Përmbajtja   1 Film Tableta  100 g   %PDU* Acid Folik   400 mg   400 000 mg  200 * PDU- marrja e përditshme e rekomanduar Përbër Rating: 0
You Are Here: Home » V » VitUp! Folna Kiselina (tableta)

VitUp! Folna Kiselina (tableta)

VitUp! Folna Kiselina (tableta)

VitUp! Folna Kiselina

Përmbajtja   1 Film Tableta  100 g   %PDU*
Acid Folik   400 mg   400 000 mg  200

* PDU- marrja e përditshme e rekomanduar
Përbërës të tjerë: niseshte misri, për rritjen e vëllimit : celulozë microcrystalline, carboxymethylcellulose natriumi, anti ngrirje: talk, silicë, stabilizues: hidroksipropilmetilceluloza, stearate – magnez, mjet për lustrim: 6000 macrogol, ngjyra: E171 dhe E110.

Vlera Ushqyese dhe   1 Kapsulë   100 g
Nutritive
Proteina    0,000 g   0,00 g
Karbohidrate    0,018 g   18,00 g
Yndyrna    0,000 g   0,00 g
Vlera ushqyese   0,27 kJ / 0,065 kcal  272 kJ / 65 kcal

Efeki
Acidi folik është një vitaminë B i nevojshëm i grupit për krijimin dhe mirëmbajtjen e qelizave të reja. Kjo është veçanërisht e rëndësishme gjatë periudhës së ndarjes së shpejtë, rritjes dhe metabolizmit  gjatë shtatzënisë dhe gjatë gjidhënies kur kërkesa është e rritur, por edhe rreziku i mungesës së acidit folik. Për formimin e duhur, rritjen dhe zhvillimin e embrionit në faza më të hershme, është e nevojshme marrja në sasi të mjaftueshme e acidit folik, sepse furnizimi i kësaj vitamine të vogël në krahasim me rritjen e nevojës gjatë shtatzënisë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në një kohë kur gratë nuk e din se  janë shtatëzënë.
Prandaj është e rëndësisë së madhe shtojca e  të ushqyerit të grave të cilat planifikojnë shtatëzeninë me acid folik për të parandaluar prishjen e mbylljes së tubit nervor të fetusit dhe lajmërimit te spina bifida tek foshnjat. Midis 17 dhe 30 ditëve pas konceptimit (apo 4 deri në 6 javë nga periudha e fundit menstruale) krijohet tubi nervor i embrionit dhe pastaj mbyllet. Nga tubi nervor krijohet palca kurrizore, truri,kurrizi, dhe kockat e kokës së fetusit.
Plotësimi i ushqimit me acidit folik gjatë shtatzënisë mund ta zvogëlojë rrezikun e trazirave në mbylljen e tubit nervor te fetusit nga 50-70 për qind.

Mënyra e përdorimit
1 Film Tabletë në ditë.

Vërejtje
Shtesa nuk mund të përdoret si zëvendësim për mënyra të ndryshme ushqimi.

Paralajmerim
Nuk duhet të tejkalohet doza e rekomanduar ditore.
VitUp! ® Acid Folik film tableta nuk duhet të përdoren nga njerëzit alergjike ndaj çdo përbërës të këtij produkti.
Gratë shtatzëna, me terapi antiepiletpicima methotrexate, me sëmundje celiac, diabeti dhe gravida që tashmë kanë një fëmijë me spina bifida, e VitUp! acid folik film tableta mund të përdoren vetëm pas konsultimit me mjekun tuaj.

Mënyra e ruajtjes
Të ruhet në temperaturë mbi 25 Gradë Celcius në paketim origjinal, të mbrojtura nga drita dhe lagështia.
Mbani jashtë arritjes së fëmijëve.

Paketimi
Paketim me 30 film tableta dhe fletëudhëzimin.

Tags: ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top