AMOKSIKLAV Reviewed by Momizat on . Amoksiklav (tableta) Amocilinum/Acidum Clavulanicum Paketimi: Tableta të veshura me film 625mg,në blister me 10 tableta. Tableta të veshura me film 1000mg,në bl Amoksiklav (tableta) Amocilinum/Acidum Clavulanicum Paketimi: Tableta të veshura me film 625mg,në blister me 10 tableta. Tableta të veshura me film 1000mg,në bl Rating: 0
You Are Here: Home » A » AMOKSIKLAV

AMOKSIKLAV

Amoksiklav
amoksiklav
(tableta)

Amocilinum/Acidum Clavulanicum

Paketimi:
Tableta të veshura me film 625mg,në blister me 10 tableta.
Tableta të veshura me film 1000mg,në blister me 10 tableta.

Përbërësit veprues:
Trihidrati i amoksicilines dhe klavulanat kaliumi.

Përbërësit joveprues:
Përbërja e brendshme:
silice koloidale anhider,krospovidon,kroskarameloze natriumi,stearat magnezi,
celuloze mikrokristaline.

Veshja e jashtme:
hidroksipropilceluloze,etilceluloze, Polisorbat 80. trietil citrati, dioksid titani E171. talk.

Për çfarë përdoret:
Çdo tabletë 625mg përmban 500mg amoksicilinë në formën e trihidratit të amoksicilinës dhe 125mg acid
klavulanik në formën e klavulanatit të kaliumit.
Çdo tabletë 1000mg përmban 875mg amoksicilinë në formën e trihidratit të amoksicilinës dhe 125mg acid
klavulanik në formën e klavulanatit të kaliumit.
Amoksiklav 2x është një antibiotik i grupit të penicilinave(beta-laktamik).
Ai është një antibiotik me spektër te gjerë, me veprim baktericid (vrasës) kundrejt baktereve të ndryshëm shkaktare të infeksioneve.
Amoksiklav përdoret për trajtimin e infeksioneve të mëposhtme:

 • Infeksione të rrugeve të sipërme të frymëmarrjes
 • infeksione akute dhe kronike te kaviteteve paranazale (sinusit),
 • infeksione akute dhe kronike të veshit të mesëm (otite),
 • infeksione rekurente të tonsilave(tonsilit),
 • proçese qelbëzuese të indit rreth tonsilave (absces peritonsilar)
 • infeksione të rrugëve të poshtme të frymëmarrjes (bronkit,pneumoni)
 • infeksione të traktit urinar;
 • infeksione gjinekologjike;
 • gonorrhea;
 • kafshime nga kafshët dhe njerëzit;
 • infeksione të lëkures dhe të indeve të buta;
 • infeksione të kockave dhe artikulacioneve;
 • inflamacion i vezikes bilare dhe duktuseve biliare(kolecistit,kolangit;)
 • kankroid;
 • infeksione të kavitetit abdominal;
 • infeksione të përziera të shkaktuara nga baktere gram negative, gram pozitive ose mikroorganizma anaerobe.
 • infeksione të gojës dhe dhëmbëve (infeksione odontogenike).

Kur nuk duhet përdorur:

 • Keni reaksione mbindjeshmërie (alergji) ndaj amoksicilinës ose përbërësve të tjerë të barit.
 • Keni reaksione mbindjeshmerie ndaj antibiotikëve të tjerë të grupit të penicilinave.

Mënyra e përdorimit:
Tableta duhet të gëlltitet pa u përtypur,e ndihmuar nga një gotë ujë.
Doza e zakonshme ditore për të rritur dhe fëmijë me peshë mbi 40kg është një tabletë cdo 12 orë (d.m.th një tabletë 1000mg dy herë në ditë, në infeksionet e formave të rënda dhe një tabletë 625 mg dy herë në ditë në infeksionet e formave të mesme.
Tek pacientet me dëmtim te funksionit të veshkave tabletat 1000 mg nuk janë të përshtatshme, në këto raste nevojitet një përshtatje e kujdeshme e dozave.
Tabletat 625mg dhe 1000mg nuk janë të përshtatshme për fëmijet nën 12 vjec apo me peshë nën 40kg.
Mos e përdorni barin më shume se dy jave pa u këshilluar me mjekun.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top