Tag Archives: vitamina B

Prolife (flakon)

Prolife (flakon)

prolife flakon

Studime të shumta kanë treguar që për shkak të një diete jo të mirë ( si psh: konsum i tepruar i fibrave dhe jeshillëqeve ), përdorimit të zgjatur ose pa kriter të antibiotikëve, etj lindin çrregullime të bezdisshme në nivel intestinal që manifestohen në forma të ndryshme si:
diarre, konstipacion, fryrje, meteorizem, dhe nganjëherë infeksione të renda intestinale.
Shkaku i përbashkët i këtyre gjëndjeve është zakonisht një gjëndje e keqe e florës intestinale që nuk arrin më të zhvillojë ndonjërin nga funksionet e saj të rëndësishme fiziologjike siç janë: mbrojtja kundër baktereve patogjene ose përmbushja dhe komletimi i digjestionit të proteinave, lipideve, dhe karbohidrateve.

ÇFARE ËSHTË PROLIFE ?
Është një ekuilibrues modern i florës intestinale që ndërhyn në mënyrë natyrale dhe pa kundërindikacione.
Bëhet fjalë për një integrator dietetik që kombinon doza korrekte të vitaminave të grupit B( B1, B2, B6, B12, ) me një grup fermentesh laktike si dhe glukoligosakaride.

FERMENTET LAKTIKE: Streptokokus termofilus, Laktobacilus sporogenes, Laktobacilus acidofilus, Laktobacilus bulgarikusl, Bifidobakterium bifidum.Të gjithë së bashku në një dozë prej 5 miliardë paraqesin një nivel të rritur stabiliteti ndaj temperaturës dhe aciditetit të stomakut.
Përveç kësaj përthithen shpejt nga zorra duke çuar shumë shpejt në stabilizimin e florës bakteriale.

GLUKOLIGOSAKARIDET: Bëjnë pjesë në kategorinë e sheqernave me varg të shkurtër të cilët duke u shtuar në zorrën e alteruar, stimulojnë proçeset enzimatike të tretjes së amideve, celulozës dhe fibrave duke parandaluar konsekuencat e fermentimit.

VITAMINAT (B1, B2, B6, B12) janë shumë të rëndësishme për mirëqënien e organizmit tonë në përgjithësi.
Prolaif është në flakon prej 10 ml në të cilët laktobacilet dhe vitaminat B janë të vendosura në kapak, ndërsa glukoligosakaridet në flakon. Një kuti përmban 10 flakone.

MËNYRA E PËRDORIMIT.
1 flakon në ditë.
Këshillohet të merret pas ushqimit.

VËMENDJE:
Mos i tejkaloni dozat e rekomanduara për përdorim të përditshëm.
Mbajeni në një vend të freskët.
Mbajeni larg fëmijëve.
Përmban qumësht dhe përbërës me bazë qumështi.
Të konsumohet brenda datës së skadencës së treguar mbi kuti.

FORMA FARMACEUTIKE:
Prolaif është në flakon prej 10 ml në të cilët laktobacilet dhe vitaminat B ndodhen në tapën e flakonit ndërsa glukoligosakaridet në flakon.
Për këtë arsye duhet treguar kujdes i veçantë gjatë hapjes së flakonit i cili bëhet në këtë mënyrë:
1) E rrotullojmë tapën në kah të akrepave të orës deri sa të dëgjojmë një “Klik”
2) E tundim fort flakonin pa e hapur atë në mënyrë që komponentët të përzihen mirë.
3) E hapim flakonin duke e rrotulluar tapën në të kundërt dhe e pijmë përzierjen.

Megastar Complex (flakon)

Megastar Complex (flakon)

Megastar Complex

Integrator alimentar me ekstrakte vegjetale të pasur me bioflavonoid, katalizator i veprimeve adatogjene.
Gjithashtu ai është i pasur me vitamina të ndryshme që shërbejnë për rritjen e rezistencës dhe në rastet kur trupi ka konsum energjie të lartë.

Përbërësit për flakon:
1. Vitamina të grupit B, vit B5 (acid pantotenik) 3.0 mg, vit B3 (niacin) 9.0 mg, vit B6 1.0 mg, vit B1 (tiamin) 0.7 mg, vit B8 (biotin) 75.0 mcg dhe vit B12 0.5 mcg. Këto vitamina luajnë një rol tepër të rëndësishëm në proçeset metabolike dhe energjetike të organizmit nëpërmjet veprimit të tyre si koenzima.
2. Substanca energjizante, Fruktoz dhe Mjalt Akacie.
3. Substanca natyrale, ekstrakt nga rrënjët e Ginseg-ut 60.0 mg, bimës së Guaranës 15.0 mg dhe frutit të Mirtillos 5.0 mg. Ekstraktet e rrënjës se Ginseg kane efekt adaptues duke i dhënë mundësi organizmit të ruaj një gjëndje stabël nëpërmjet rritjes së rezistencës së tij dhe duke reduktuar në mënyrë të menjëhershme faktorët stresant mbi qelizat e organizmit Ekstraktet e Guaranes, falë cafeinës luajnë rol nxitës në sistemin nervor dhe kardiovaskular. Në nivel cerebral stimulon neuronet kortikale duke potenciuar vëmendjen dhe përqëndrimin e individit. Ndërsa në sistemin kadiovaskular rrit forcën kontraktuese të zemrës si pasojë edhe konsumin e oksigjenin dhe mundëson një vazodilatacion periferik. Ekstraktet e frutit te Mirtillos falë antociani të tij është në gjëndje të favorizojë rigjenerimin e rodopsinës duke lehtësuar adaptimin e receptorëve e kështu duke rritur mprehtësinë vizive.
4. Bioflavonoid 10.0 mg, ky kompleks vitaminoz përmban edhe multibioflavonoid si një nga përbërjet natyrale më të fuqishme antioksiduese.
5. Vitamina C, perpos veprimit të saj në mikrovaskulature duke ruajtur permeabilitetin e membranave kapilare, rrit edhe mbrojtjen antioksidante duke duke limituar plakjen qelizore.
6. Papa reale 65.0 mg (qumësht blete), përmban të gjitha substancat e nevojshme për një ushqyerje korrekte, është e pasur me sheqer të asimilueshëm në mënyrë të menjëhershme pasi ai administrohet, yndyra të pangopura, aminoacide, proteina vitamina e kripëra minerale me origjinë natyrale duke rritur rezistencën psiko-fizike.

Kujdes
Nuk duhet të përdoret gjatë shtatëzënise.
Doza ditore nuk duhet të rritet pa këshillen e mjekut.
Duhet mbajtur në vende të pa arritshme nga fëmijët.

Mënyra e dhënies
1-2 flakon në ditë sipas këshillës së mjekut.

Ruajtja
Të ruhet në vend të thatë dhe nën temperaturën 25 Gradë Celcius.

Century Formula (tableta)

Century Formula (tableta)

century formula

Preparati është i formuluar ne mënyrë speciale që të përmbush nevojat ditore të njeriut me vitamina dhe minerale, veçanërisht te gratë në kohën e planifikimit të shtatzënisë gjatë dhe pas shtatzënisë.
Gjatë periudhës së gjidhënies është zgjidhja juaj me e mire.

Përmbajtja:
15 vitamina dhe minerale esenciale, vitamina A, B, C, E, të gjithë grupin e vitaminave B, acid folik të nevojshëm për zhvillim të shëndetshëm psikofizik të fëmijës gjate shtatzënisë, hekur, zink, selenium, kopër dhe shumë të tjera.

Rekomandohet për:
– Përmirësimin e gjëndjes së vitaminave dhe mineraleve në organizëm;
-Përmbush nevojat ditore me vitamina dhe minerale te gratë para, gjatë dhe pas shtatzënisë;
-Anemia;
-Shëndet, energji dhe vitalitet për te gjitha moshat, performancë optimale.

Dozimi:
Të përdoret një tabletë në ditë e shoqëruar me ujë.
Gratë shtatzëna nuk duhet të tejkalojnë dozën e rekomanduar.

Paketimi: 130 Tableta.

Ruajtja dhe afati i përdorimit
Ruajtja
Mbajeni larg fëmijëve.

Afati i përdorimit
Bari nuk duhet përdorur pas kalimit të afatit të përdorimit të shënuar në paketim.