O.R.S Oral Rehydration Salts. Reviewed by Momizat on . O.R.S  Oral Rehydration Salts. O.R.S është një tabletë  eferveshente me përbërje kripërash minerale me shije limoni. Përdorimet: Përdoret për të rikthyer ekuili O.R.S  Oral Rehydration Salts. O.R.S është një tabletë  eferveshente me përbërje kripërash minerale me shije limoni. Përdorimet: Përdoret për të rikthyer ekuili Rating: 0
You Are Here: Home » O » O.R.S Oral Rehydration Salts.

O.R.S Oral Rehydration Salts.

O.R.S  Oral Rehydration Salts.

o.r.s

O.R.S është një tabletë  eferveshente me përbërje kripërash minerale me shije limoni.

Përdorimet:

Përdoret për të rikthyer ekuilibrin e lëngjeve  dhe ektroliteve të humbura nga diarrea dhe shkaqe të tjera që bëjnë të mundur humbjen e elektroliteve.

Të rritur dhe fëmijë mbi 12 kg: 200ml me solucionin që përmban O.R.S çdo herë që liveli i lëngjeve bie.

Infantët dhe fëmijët nën 20kg: 10ml i solucionit që përmban O.R.S. për kg peshë S çdo herë që liveli i lëngjeve bie.

Përgatitja:
Merrni 200ml ujë normal.
Shtoni 2 tableta eferveshente dhe lërini të shpërbëhen plotësisht.
Pijeni të gjithë përbërjen.
Nëse keni probleme me e pirë menjëherë merreni pak e nga pak.
Për infantët dhe fëmijët mbi 10kg 1 tabletë eferveshente në 100ml ujë.
Gjithmonë përdorni ujë normal dhe të sigurtë për solucionin.

Përbërja( 1 tabletë eferveshente e shkrirë në 100ml ujë.)
Glucose    1826mg.
Sodium chloride 176mg.
Potassium chloride 150 mg.
Citric acid 429mg.

Mos përdorni O.R.S.

  • nëse keni gjak në feçe.
  • në persona me probleme të mëdha me veshkat.

Një solucion i përgatitur mund të ruhet në frigorifer për 24 ditë.

Alvogen IPCo S.ar.L. Luxembourg.

Tags: , , , , , ,

Leave a Comment

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top