You Are Here: Home » Posts tagged "antipiretik"

ACETAMINOFEN (paracetamol)

ACETAMINOFEN (paracetamol) Medikament analgjezik dhe antipiretik. Përdoret për mjekimin e dhimbjeve të kokës, të dhëmbëve, dhimbjeve artikulare, dismenorre, mialgji, neuralgji. Është i përshtatshëm sidomos për pacientët që kanë ndjeshmëri ndaj aspirinës dhe për të sëmurët me ulcerë gastroduodenale. ...

Read more

LODINE

LODINE Lënda aktive: Etodolak 300mg. Etodolak 200 mg. Forma farmaceutike: Tableta (kuti me 20 tab) . Indikimet: Anti-inflamator, analgjesik, antipiretik, në artritit, reumatizëm, në dhimbje të shpatullës, dhimbje lumbare, tendinite etj. Dozimi: Përdorim vetëm te të rriturit. 1 tabletë në mëngjes, një tabletë në mbrëmje (ose 600 mg në ditë). ...

Read more

Paracetamol (supostë, tableta, shurup)

Paracetamol (supostë, tableta, shurup) Veprimi Paracetamol shfaq efekte analgjezike dhe antipiretike si rezultat i frenimit të sintezës së prostaglandinave, që është karakteristikë për analgjezikët josteroidë. Prostaglandinat shfaqen me aktivizimin e sintetazës prostaglandine endoperokside dhe ciklooksigjenazës. Këto enzime bëjnë konverzionin e acidit arakidonik në produkte të ndërmjetme jostabile PGG2 dhe ...

Read more

Nerelid (bustina)

Nerelid (bustina) Nimesulid - 30 bustina 100 mg Anti-inflamator Jo-steroid E thjeshtë në përdorim dhe vepron shpejt. Nerelid indikohet: Dhimbje akute reumatizmale; Dhimbje nga cikli menstrual; Dismenore primare; Dhimbje koke; Anti-inflamator; Antipiretik. Kundërindikimet 1.  Shtatëzënia me insufiçiencë kardiake; 2.  Në ulçera peptike, gastrike, e duodenale; 3.  Në hipersensibilitet ndaj nimensulideve dhe pë ...

Read more

Difen supostë

Difen supostë Udhëzimi për pacientin: Para përdorimit lexojeni me kujdes këtë fletëudhëzim! Nëse keni pyetje shtuese, drejtohuni mjekut ose farmacistit. Ky bar është rekomanduar personalisht Juve dhe nuk duhet t’ia jepni dikujt tjetër. Të tjerëve ky bar mund të jetë i dëmshëm edhe nëse kanë shenja të sëmundjes të ngjajshme me të juajat. Përmbajtja e përbërësve aktiv: Diklofenak natrium 100,0 mg. Përmbajtja ...

Read more

Difen Rapid (drazhe)

Difen Rapid (drazhe) Informacion për pacientët: Përmbajtja e substancave aktive: Diklofenak kalium 50,0 mg. Përmbajtja e substancave ndihmese: hidrogjen fosfat i kalcijumit, celulozë, kroskarmelzë natriumi, mikrokristalore, povodon, dioksid silici koloidal, lauril sulfat i mnatrijumit, talk, stearat i magnezit, sakarozë. 1.Çfarë është DIFEN®dhe për çfarë përdoret Diklofenaku është antireumatik josteroid, de ...

Read more

Difen (tableta)

Difen (tableta) Informacion për pacientët: Përmbajtja e substancave aktive: Diklofenak natrium 50,0 mg. Përmbajtja e substancave ndihmëse: amidon misri, laktoza, celuloza mikrokristalike, polividoni, silici koloidal anhidrik, stearat magnezi. 1.Çfarë është DIFEN®dhe për çfarë përdoret Diklofenaku është antireumatik josteroid, derivat i acidit fenilocten me veprim të fuqishëm analgjetik, antiinflamatorë dhe ...

Read more

Difen (xhel)

Difen (xhel) Informacion për pacientët: Përmbajtja e substancave aktive: Diklofenak dietilamin 11.70mg. Përmbajtja e substancave ndihmese: dietilamin, karbomer934, cetomakrogol 1000, kokoil kaprilkaprinat, izopropil alkool, parafin i lëngët, propilenglikol, ujë i distiluar. 1.Çfarë është DIFEN® xhel dhe për çfarë përdoret Difen xhel është antireumatik josteroid, derivat i acidit fenilocten me veprim të fuqi ...

Read more

Diclofenak (tableta, kapsula, suposte,xhel)

Diclofenak (tableta, kapsula, suposte, gel) Përbërja: 1 tabletë retard përmban: 50 mg, 100 mg diklofenac natrium, 1 kapsulë përmban: 75 mg, 100 mg diklofenak natrium, 1 supostë përmban: 12.5 mg, 25 mg, 50 mg, 100 mg diklofenak natriumi, 1 g xhel përmban 11.6 mg diklofenak natriumi. Veprimi: Diklofenaku është antireumatik josteroid, derivat i acidit fenilacetik me ndikim të fuqishëm analgjezik, antiinflamato ...

Read more

Cofadon (tableta)

Cofadon (tableta) PËRBËRJA 1 tabletë përmban: paracetamol 200,0 mg Propifenazona  200,0 mg kafeinë 50,0 mg Codeine fosfat  10,0 mg. Komponentët ndihmëse: celulozë Microcrystalline, niseshte misri, talk, povidone, magnez stearate, dioksidit të colloidal silic. VEPRIMI Tabletat COFADON janë kombinim i medikamenteve për dhimbje dhe temperaturë. Paracetamol dhe propifenazon kanë veprim analgjezik dhe antipireti ...

Read more

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top