You Are Here: Home » C (Page 6)

Cefuroxim Axapharm (tableta)

Cefuroxim Axapharm (tableta) Informacion për pacientët Lexoni me kujdes informacionin në fletëpalosje përpara se të përdorni preparatin mjekësor. Ky preparat mjekësor ju është dhënë juve personalisht dhe ju nuk duhet t’ia jepni personave të tjerë. Edhe nëse personat e tjerë mund të kenë të njëjta simptoma sëmundjeje si ju, një preparat i tillë mund t’u shkaktojë atyre dëmtime. Çfarë është Cefuroxim Axapharm ...

Read more

Cefalexin (kapsula, shurup cefalexin, antimikrobik)

Cefalexin (kapsula, shurup cefalexin, antimikrobik) Veprimi Veprimi baktericid i cefalosporinave bazohet në frenimin e reaksioneve enzimatike të nevojshme për sintezën e murit stabil të qelizës bakterore. Është vërtetuar se lidhet për një ose më shumë proteina lidhëse të penicilinës të cilat janë të lidhura me membranën qelizore të bakteries dhe shërbejnë si enzime që katalizojnë disa faza përfundimtare të ...

Read more

Cefadril (tableta)

Cefadril (tableta) PËRBËRJA Një tabletë përmban: - Përbërës aktiv: Cefadroksil monohidrat (i barazvlefshëm me Cefadroksil anhidër 1.0 g) 1.050g. - Përbërës shtesë: Laktozë, silic koloidal, stearat magnezi. FORMA FARMACEUTIKE 8 tableta, secila me 1 g. 12 tableta, secila me 1 g. KATEGORIA FARMAKOTERAPEUTIKE Antibiotik ß-laktamik i grupit të cefalosporinave, për përdorim nga goja. PËRDORIMET Përdoret për trajt ...

Read more

Cefaclor Alkaloid 500mg (kapsula të forta)

Cefaclor Alkaloid 500mg (kapsula të forta) Para se të filloni ta merrni këtë bar lexojeni me kujdes këtë fletëudhëzim - Ruajeni këtë fletëudhëzim. Ndoshta do të keni nevojë që ta lexoni përsëri më vonë. - Nëse keni ndonjë pyetje tjetër ju  lutemi drejtohuni te mjeku juaj ose farmacisti. - Ky bar është përshkruar personalisht për ju dhe ju nuk duhet t’ua jepni të tjerëve. Ky mund tu bëjë keq atyre edhe nëse ...

Read more

Cefaclor Alkaloid 125mg / 5ml (pluhur për suspension oral)

Cefaclor Alkaloid 125mg / 5ml (pluhur për suspension oral) Para se të filloni ta merrni këtë bar lexojeni me kujdes këtë fletëudhëzim - Ruajeni këtë fletëudhëzim. Ndoshta do të keni nevojë që ta lexoni përsëri më vonë - Nëse keni ndonjë pyetje tjetër ju  lutemi drejtohuni te mjeku juaj ose farmacisti - Ky bar është përshkruar personalisht për ju dhe ju nuk duhet t’ua jepni të tjerëve. Ky mund tu bëjë keq at ...

Read more

Cefaclor Alkaloid 250mg / 5ml (pluhur për suspension oral)

Cefaclor Alkaloid 250mg / 5ml (pluhur për suspension oral) Lexoni me kujdes këtë fletudhëzimin para se të përdorni këtë bar. Ruajeni fletëudhëzimin. Ndoshta do t’ju duhet ta lexoni përsëri. Nëse keni pyetje të tjera, ju lutemi drejtohuni tek mjeku ose farmacisti. Ky bar është përshkuar për ju personalisht prandaj nuk duhet t’ua jepni të tjerëve. Ai mund të jetë i dëmshëm për ta edhe nëse simptomet e tyre ja ...

Read more

Cefaclor (kapsula)

Cefaclor (kapsula) Përbërja: 1 kapsulë përmban: 250 mg, 500 mg cefaklor monohidrat. Suspensioni përmban: 125 mg/5 ml dhe 250 mg/5 ml cefaklor monohidrat. Përbërsit e tjerë janë Erythrosine aluminium laktate, Methylcelulose 15 Natrium lauril sulfat. Veprimi Cefalosporinat janë baktericidë të fuqishëm me spektër të gjërë veprimi. Veprojnë në koket gram-pozitive (streptokoku beta-hemolitik, Streptococcus virid ...

Read more

Catuaba Bark (kapsula)

Catuaba Bark (kapsula) Catuaba Bark ( Erythroxylum catuaba) është bimë e njohur për kohë të gjatë posaçërisht si afrodiziak, regjenerues dhe përmirësues i organeve te riprodhimit. Gjithashtu përdoret edhe si ushqyes i sistemit nervor, antidepresiv si dhe stimulues për kujtesën. Përmbajtja: Catuaba Bark (Erythroxylum catuaba) 465 mg. Efekti terapeutik: - Rrit libidon te meshkujt dhe gratë; - Përmirëson ereks ...

Read more

Cebrotile (tableta)

Cebrotile (tableta) Indikacionet - Çrregullime të memorjes dhe të përqëndrimit; - Demenca; - Sindrom vertiginoz; - Acufeni. Përbërësit dhe konfirmime klinike internacionale Gingko biloba tit. 24% gingoflavinoidi dhe 6% gingkolidi. Flavonoidi rrit çlirimin dhe rikapjen e serotonins (Ahlemeyer dhe Krieglestein 1998). Inhibon reduktimin e receptorëve muskarinike dhe receptoreve alfa si rezultat i plakjes qeliz ...

Read more

Caravel (tableta)

Caravel (tableta) Përbërja Një tabletë përmban 25 mg karvedilol. Një tabletë përmban 6.25 mg karvedilol. Si vepron Caravel Tabletat Caravel përmbajnë karvedilol, që i përket grupit të beta-bllokuesve. Karvediloli ul presionin arterial të gjakut dhe ritmin e zemrës dhe parandalon shfaqen e dhimbjes në kraharor (angina pectoris). Tek pacientët me dëmtim të zemrës, ai përmirëson funksionin e zemrës dhe simptom ...

Read more

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top