You Are Here: Home » A (Page 6)

Avix (tableta)

Avix (tableta) Aciklovir është një antiviral shumë aktiv, kundër virusit Herpes simplex tip 1 dhe tip 2 si dhe ndaj Varicela zoster. Në momentin e hyrjes së tij në qelizën e infektuar nga Herpesi, Acikloviri transformohet në një kompozicion aktiv që quhet Aciklovir trifosfat, i cili vepron si substrat si dhe si inibitor i DNA - virale pa interferuar në proceset normale celulare. Acikloviri absorbohet vetëm ...

Read more

Aveggio (pluhur, tableta)

Aveggio (pluhur, tableta) Përmbajtja e substancave aktive: AVEGGIO 875 mg + 125 mg: Pluhur për suspension oral; Çdo qese pluhuri përmban: Substancë aktive: amoksicilinë trehidrat që i përgjigjet 875 mg të amoksicilinës dhe klavulonat kaliumi që i përgjigjet 125 mg të acidit klavulonik. Çdo film tabletë e mbështjellur përmbanë: Substancë aktive: amoksicilinë trehidrat që i përgjigjet 875 mg të amoksicilinës ...

Read more

Avamigran (tableta)

Avamigran (tableta) Përmbajtja e substancave aktive: ,75 mg ergotaminë tartarat, 20 mg mekloksaminë citrat, 25 mg kamilofinë klorid, 80 mg kofeinë, 200 mg propifenazon. Përmbajtja e substancave ndihmëse: amidon misri, dioksid silici i anhidruar, xhelatinë, krospovidon, talk, oksid i kuq hekuri, stearat magnezi, laktozë, makrogol 6000, citrat natriumi,polisorbat 20, dioksid titani, eudrazhit L 3O D. 1.Çfarë ...

Read more

Atropina (solucion)

 Atropina (solucion) VETITË FARMAKOLOGJIKE • Atropina është një alkaloid i beladonës, prototip i barnave antimuskarinikë, antagonist kompetitiv selektiv i receptorëve M kolinergjikë. • Receptorët M të gjëndrave bronkiale, të pështymës dhe të djersës, të ndjekur nga receptorët e ndodhur në sy dhe zemër janë shumë të ndjeshëm ndaj atropinës. Më pak të ndjeshëm janë receptorët M të ndodhur në traktin gastroint ...

Read more

Aston (tableta)

Aston (tableta) Principi aktiv Acid alendronik në formen e alendronatit të natriumit. Aston i përket grupit farmaceutik johormonal të quajtur bifosfonate. Aston parandalon humbjen e indit kockor tek gratë pas menopauzes dhe favorizon rikonstruksionin e kockës. Redukton rriskun për fraktura vertebrale dhe të kycit të këmbës. Osteoporoza përfaqëson një hollim dhe dobësim të kockës. Eshtë e zakonshme tek gratë ...

Read more

Artrosilene (injeksion, gel, shkume, kapsula)

Artrosilene (injeksion, gel, shkume, kapsula) Mekanizëm i dyfishtë periferik për një kontroll më të mirë të dhimbjes, temperaturës dhe inflamacionit. Në përqëndrime terapeutike, ketoprofen-i frenon ciklo-oksigjenazen: - 6-12 herë më shumë se naproxen; - 800-1500 herë më shumë se ibuprofen. Ketoprofen gjithashtu frenon lipo-oksigjenazen, enzimën përgjegjëse për sintezen e leukotrieneve. Mekanizëm i trefishtë ...

Read more

Apnex (injeksion)

Apnex (injeksion) Përpara se të përdorni barin lexoni me kujdes të gjithë fletën udhëzuese! Në rast se keni pyetje të tjera, drejtohuni mjekut ose farmacistit. PËRBËRJA Çdo ampulë APNEX® injeksion 250 mg/10 ml përmban: Aminofilinë 250.0 mg, APNEX® injeksion 250 mg/10 ml gjithashtu përmban ujë për injeksion (si eksipient). FORMA FARMACEUTIKE DHE MADHËSIA E PAKETIMIT APNEX® injeksion 250 mg/10 ml paraqitet si ...

Read more

Antunes 0.4 mg (kapsula)

Antunes 0.4 mg (kapsula) Lexoni me kujdes këtë fletëpalosje para se të përdorni këtë bar. Nëse keni pyetje të tjera, ju lutemi drejtohuni tek mjeku ose farmacisti. Ky bar është përshkuar për ju personalisht prandaj nuk duhet t’ua jepni të tjerëve. Ai mund të jetë i dëmshëm për ta edhe nëse simptomat e tyre janë të njëjta me tuajat. Përmbajtja e fletëpalosjes: Çfarë është ANTUNES dhe për cfarë përdoret? Çfar ...

Read more

Antigreg (tableta)

Antigreg (tableta) PËRBËRJA Një tabletë e veshur përmban: Lëndë vepruese: tiklopidinë klorhidrat 0.250 g Lëndë të tjera (eksipientë): niseshte misri, celulozë mikrokristaline, hidroksipropilcelulozë, stearat magnezi, dioksid titani, polietilenglikol 6000 FORMA FARMACEUTIKE DHE PARAQITJA E BARIT Kuti me 30 tableta të veshura me film. VEPRIMI Pengon agregimin e trombociteve dhe formimin e trombeve (mpiksjen e ...

Read more

Ansimar (tableta, shurup)

Ansimar (tableta, shurup) PËRBËRJA: Tableta nga 400 mg : Principi aktiv: doxofiline 400mg. Shtesat: Silic koloidal, amidon misri, manitol, polivinilpirrolidon,celulose mikrokristaline,talk, magnez stearat. 20 mg/ml shurup – 200 ml shurup përmbajnë: Principi aktiv: doxofiline 2g. Shtesat: Saharose,alkool etilik,metil p-hidroksibenzoat , esence mente , amonioglicirinizat, ujë i depuruar. FORMA FARMACEUTIKE Ta ...

Read more

© 2013. Te gjitha te drejtat e rezervuara.

Scroll to top